ÚJ!   Elindult a HRP Azure videó tréning sorozata! További információk

Ezt kell tudnia az Azure kiskereskedelmi felhasználásáról

A verseny óriási a kereskedelemben. Ma már nem elég a nagy kínálat. Egy megszokott termék hiánya lavinát indíthat el, hiszen megbonthatja a termékkínálat jól felépített logikáját. Egy hiányzó árucikk miatt csupán a vevők 15 százaléka halasztja el a vásárlást, a többiek egy más márkát, vagy akár egy más kereskedőt választanak. A vevő már nem csak a kívánt árucikkek megszerzésére törekszik, hanem elvárja a megfelelő vásárlási élményt is.

Ma csak az a kiskereskedő számíthat tartós üzleti sikerre, aki támogatja az eladókat és kellemessé, szinte észrevétlenné teszi a vásárlást. Ehhez olyan megbízható, biztonságos platformra van szükség, ami a háttérben optimalizálja a kiskereskedelmi műveleteket, segíti az eladókat, miközben észrevétlenül hat a vásárlói viselkedésre is.

A megoldás: az Azure platform

A raktárkészlet alakulása, a vásárlói szokások követése, az igények észlelése és ezek előrejelzése – mind olyan adat, amire egy kiskereskedőnek feltétlenül szüksége van. A kiskereskedelmi vállalkozásoknak tehát egy olyan platformra van szükségük, ami alkalmas ezeknek az adatoknak az összegyűjtésére, feldolgozására és értelmezésére. Ezt kínálja az Azure. A platform e-kereskedelmi szolgáltatásainak használatával nemcsak elemezheti forgalmát, üzleti adatait, de személyre szóló ajánlatokat adhat vevőinek.

Az Azure-nyújtotta többcsatornás analitika révén adatokra alapozott előrejelzéseket készíthet, de a platform révén akár valós időben is képes lesz alkalmazkodni a változó körülményekhez. Az Azure-ból kinyert adatokat használhatja az ügyféligények előrejelzésére, ami nagy segítség a raktárkészlet kezelésében és az ügyfélmegtartásban is. Az elemzéseknek köszönhetően egy olyan átfogó képhez juthat, amire alapozva korszerűsítheti teljes ellátási láncát.

Azure kiskereskedelmi felhasználása, Azure RETAIL 2

Felhőbe költöztetett adatközpont

Azok a Microsoft viszonteladó partnerek (MSP-k), akik több végfelhasználót látnak el alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal már korábban létrehozták saját adatközpontjukat. A piaci környezet és a technológia gyors változása miatt most számukra is vonzó lehetőség az Azure platformra költözni. Oda, ahol ugyanazokkal a lehetőségekkel élhetnek a startup vállalkozások, mint a kormányzati szereplők, vagy a Fortune 500 listáján szereplő vállalatok.

A KKV-k és az Azure

Kész megoldások, mesterséges intelligencia, fejlett biztonság – sok kisvállalkozó bizonyára azt gondolja, hogy mindez csak a legnagyobb cégek számára megfizethető. Tévednek. Az Azure felhős szolgáltatás, így vállalkozásának nem kell semmiféle licencdíjat, vagy más kezdőösszeget befizetnie, hogy megkezdhesse a platform használatát és élvezze az általa kínált előnyöket. Az Azure díját a használatnak megfelelően, rendszeres időközökben kell fizetnie, így az beépül a jól tervezhető havi költségek közé.

Az Azure használatával az Ön cégében is megvalósulhat a sokat emlegetett digitális transzformáció. A platform segítségével túlléphet meglévő eszközeinek korlátain és egyedi igényei szerint skálázható, megbízható platformhoz juthat.

ÖSSZEGZÉS

Az Azure elemzőképessége, illetve az alkalmazott mesterséges intelligencia miatt kitűnően alkalmas a kiskereskedelmi vállalkozások támogatására. A kapott adatok segítségével optimalizálhatók a folyamatok, fejleszthető az ügyfélszolgálat és növelhető az ügyfélélmény.