ÚJ!   Elindult a HRP Azure videó tréning sorozata! További információk

Így használja a gyártóipar a Microsoft Azure platformot

Hatékonyság és termelékenység. Minden bizonnyal ezek a szavak hangzanak el manapság a leggyakrabban a gyártással foglalkozó cégek vezetőségi értekezletein. A verseny egyre erősebb, ezért a cégek érthetően próbálnak „előre menekülni”.

A megoldást azok az innovatív technológiák jelentik, amik segítik az ügyfelek kiszolgálását, az árbevétel növelését, a költségek csökkentését. Ezeknek a céloknak az elérésében segít az IoT-eszközök alkalmazása a termelési folyamatokban. A Microsoft Azure IoT Suite eszköze ennek a technológiai forradalomnak a vezető ereje.

Az IoT és az erre épülő megoldások előtt álló lehetőségek kihasználása csak most kezdődött. Alábbi példákkal szeretnénk megmutatni ebből néhány, lehetséges irányt.

azure-gyartas-gyar

Prediktív karbantartás az Azure IoT Suite alkalmazásával

A gyártásban minden meghibásodásból adódó leállás jelentős veszteségekkel jár. A ROI csökkenése, az ügyfelek nem megfelelő kiszolgálása komoly üzleti kockázatot jelent. A hagyományos, tervezett karbantartások sokat javítanak az üzemeltetés biztonságán, de nem képesek megakadályozni a váratlan meghibásodásokat. Az Azure IoT Suite használatán alapuló prediktív karbantartásnak köszönhetően a szakemberek még azelőtt észlelhetik a problémákat, mielőtt azok leállást okoznának. Mindez lehetővé teszi a karbantartók számára a proaktív beavatkozást, ami lényegesen gyorsabb és hatékonyabb, mint egy későbbi, nagyobb hiba elhárítása.

azure-gyártósor

Azure-ral a hatékonyság javításáért

Ha a gyártás első szabálya a folyamatos működés, akkor a második az, hogy a gépeket a optimális üzemi szinten kell működtetni. Ebben segít az Azure IoT Suite, ami a gyártási folyamat megfelelő pontjain elhelyezett szenzorokból gyűjtött, integrált és szervezett adatok feldolgozását végzi el. Ennek alapján valós idejű kép nyerhető egy a teljes ellátási lánc néha igen távoli berendezéseiről is. A mérnökök pontosan láthatják a gépek, berendezések teljesítményét, azok állapotát (nyomás, hőmérséklet, áramlás sebesség stb.), így ezek alapján optimalizálhatják azok teljesítményét. A kinyert adatokból prediktív elemzések készíthetők, illetve azok felhasználhatók a preventív karbantartások tervezésére is.

Továbbfejlesztett digitális gyártás

Itt az idő, hogy a gyártással foglalkozó cégek egy új, intelligens, digitális gyártási környezetbe kerüljenek. Az Azure, az Azure Machine Learning, az Azure IoT Suite és a Microsoft többi megoldása segítségével egy ilyen ökoszisztéma alakítható ki.

Az Azure használatával:

ÖSSZEGZÉS

Az Azure és az Azure IoT Suite bevezetése meghatározó lépés egy gyártással foglalkozó cég digitális átalakulása során. Az új technológiáknak köszönhetően javulni fog a működési teljesítmény, gyorsulni a döntéshozatal. A megfelelő adatok birtokában egyszerűbbé válik a tervezés, és magasabb szintre kerül a beszállítókkal és a vevőkkel kialakított kapcsolat. Számtalan cégnél már beváltak ezek a megoldások, itt az ideje, hogy Ön is megpróbálja, vegye fel a kapcsolatot velünk még ma!